Beschikbaarheid wijzigen

Wanneer er onverhoopt minder mogelijkheden beschikbaar zijn voor een bepaalde dag en/of tijdslot of je ineens een dag moet sluiten, dan is dat eenvoudig aan te passen in de kalender. Hiervoor zijn de volgende acties mogelijk:

• Verhoog/Verlaag het aantal mogelijke reserveringen per tijdslot: Klik een datum aan, je kunt deze datum nu aan de rechterkant van het scherm wijzigen door per tijdslot het aantal mogelijke reserveringen te verhogen of te verlagen.
  • Daglimiet wijzigen: Je kunt dit per dag aanpassen of over een langere periode.
    1. Per dag: klik de datum aan, je kunt nu aan de rechterkant de ‘max per dag’ wijzigen. Als je de knop ‘Dag max’ uit zet, dan is het aantal tijdsloten keer het aantal reserveermogelijkheden het maximale aantal reserveringen per dag.
    2. Langere periode: klik dan op ‘selecteer meerdere dagen’ en vervolgens op ‘beschikbaarheidstemplate aanpassen’. In de template kun je per dag ook een daglimiet instellen, als je dit bijvoorbeeld voor de hele maand wil aanpassen. Meer informatie over het aanpassen van de beschikbaarheidstemplate vind je hier (link naar kopje beschikbaarheidstemplate aanpassen).

• Dag sluiten/Dag openen: Door op de knop ‘Dag sluiten’ te klikken zet je in principe de ‘Dag max’ op 0 en zijn er geen reserveringen mogelijk.

Let op: Voor alle wijzigingen geldt dat deze pas doorgevoerd worden zodra je op ‘Opslaan’ hebt geklikt

• Beschikbaarheidstemplate opnieuw toepassen: Heb je wijzigingen gedaan, maar wil je toch weer terug naar je originele beschikbaarheid zoals klaargezet met de beschikbaarheidstemplate? Klik dan op de knop ‘Beschikbaarheidstemplate opnieuw toepassen’.