Beschikbaarheid is een van de belangrijkste onderdelen van de deal. Je geeft hiermee aan wanneer de klant terecht kan om gebruik te maken van het gekochte of gewonnen arrangement. Het instellen en aanpassen van de beschikbaarheid kan een hele klus zijn, we raden je aan om deze handleiding op je gemak door te lezen.

Bij het inrichten van je account is bepaald of een Deal op basis van personen, groepen of eenheden wordt verkocht. Indien het personen betreft is er ook afgesproken hoeveel personen het betreft. Bijvoorbeeld: 1 verkochte voucher is geldig voor 2 personen, en 1 tijdsslot in de beschikbaarheidskalender is dus geldig voor 2 personen.

(Nieuwe) Beschikbaarheid toepassen

Op basis van het intakegesprek met de accountmanager is er voor jou een standaard beschikbaarheidstemplate (agenda) gemaakt. Hierin staan de standaard tijden waarop je de eerste en laatste reservering via VakantieVeilingen/ActieVanDeDag per dag wilt aannemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn maandag tot vrijdag tussen 12:00 en 15:00 uur in de middag. Afwijkende dagen of momenten kun je later aanpassen in de kalender.

Hoe werkt de beschikbaarheidstemplate?

Stap 1: Navigeer naar ‘Beschikbaarheid’

Stap 2: Klik op de knop ‘Selecteer meerdere dagen’ zodat het rechterscherm wijzigt naar onderstaand voorbeeld:

Met deze button kun je meerdere dagen selecteren waar je beschikbaarheid voor wilt aangeven. Druk eerst op de eerste dag en daarna op de laatste dag van jouw selectie. Je selecteert dan deze gehele periode.

Stap 3: Aanpassen selectie (optioneel)

Hierboven is 1 juli tot en met 31 juli geselecteerd. Wil je bijvoorbeeld de zondag uitsluiten? Dan kun je deze aanklikken, het vakje van die dag wordt dan wit. Deze optie wordt dan niet meegenomen bij het toepassen van de template.

Stap 4: Template toepassen

Op het scherm zie je nu een melding met betrekking tot de wijzigingen die je gaat doen. Je kunt hier de details van bekijken door te klikken op ‘Toon details’. Heb je je wijziging gecontroleerd en wil je deze doorvoeren? Klik dan op de knop ‘Template toepassen’.

Lights On with solid fillHet template is nu toegepast. Als je nog een keer op ‘selecteer meerdere dagen’ klikt (de knop is dan wit), dan krijg je de specifieke beschikbaarheid van die dag te zien.